ТОП 3 способи: як продовжити термін перебування в Україні іноземцям

Наші клієнти часто звертаються до нас з питанням “Що робити, якщо період перебування в Україні закінчується, а нам потрібно залишитися?”

Отже … Існує два основних випадки, коли громадянам інших держав необхідно продовжити право на перебування в Україні:
● закінчується термін туристичної візи (максимум 90 днів), але людині необхідно залишитися;
● громадянин країни, у якої з Україною безвізовий режим, хоче залишитися більш ніж на 90 днів.
Пропонуємо розглянути кілька основних способів для продовження. З їх допомогою можна вирішити задачу – отримати законні підстави перебувати в країні набагато довше, ніж це було дозволено спочатку.
1. Екстрені випадки, передбачені законом
Можна виділити кілька найпоширеніших причини, які дозволяють іноземцям продовжити термін перебування:
● лікування, вагітність і пологи – підтверджуються медичною довідкою.
Не зловживайте довірою держави! Не варто купувати підроблені медичні документи на сумнівних сайтах, які пропонують їх за 500 грн. Це все обман і підробка. Таких документів за 500 грн. не буває. Продовження Ви не отримаєте, а ось заборона в’їзду – гарантовано!
● оформлення спадщини – підтверджується заявою про прийняття спадщини.
Якщо оформленням спадщини займаються юристи компанії «Shablin & Kopchynska», питання щодо продовження терміну перебування в Україні вони вирішать за вас. Наші фахівці допоможуть оформити всі необхідні для цього документи.
Переваги: виїжджати за межі України під час оформлення документів не потрібно.
Недоліки:
● всі факти повинні бути належним способом підтверджені;
● наявність приймаючої сторони. Ця людина повинна підтвердити, що бере на себе всі витрати, пов’язані з перебуванням іноземного громадянина в Україні;
● необхідно підтвердити місце проживання іноземця в Україні. Власник житла повинен пред’явити до органів державної міграційної служби письмовий дозвіл на проживання в його квартирі (будинку) іноземця.
● в період продовження перебування виїжджати з України забороняється, це загрожує його анулюванням.
2. Оформлення візи Д
Віза D відрізняється від туристичної візи. Вона видається лише при наявності визначених Законом підстав (наявність сім’ї в Україні, відкриття бізнесу, участь у волонтерському проекті та ін.).
У разі, коли таких підстав немає, краще звернутися до юристів компанії «Shablin & Kopchynska», які допоможуть вирішити це питання.
Як це працює:
➔ Припустимо, Ви громадянин Великобританії (можете без візи перебувати в Україні 90 днів). Після закінчення цього терміну Ви повинні покинути Україну і протягом наступних 90 днів Ви не зможете повернутися назад. Що ж робити, якщо за цей час Ви не встигли зробити всі свої справи і Вам необхідно залишитися в Україні?
➔ Ми допоможемо Вам! Юристи компанії «Shablin & Kopchynska», використовуючи підстави (бізнес, шлюб, волонтерство тощо), готують для Вас документи на оформлення візи Д.
➔ Ви виїжджаєте в будь-яку країну, де є консульство / посольство України, і подаєте там документи на оформлення візи Д. Стандартний термін – 10 днів, можна зробити за 1 день (необхідно доплатити).
➔ Після цього, Ви отримуєте візу Д і знову в’їжджаєте в Україну на 90 днів.
➔ Це дозволить Вам практично безперервно перебувати в Україні 180 днів.
Особливості оформлення:
громадяни США, Канади, Ізраїлю та Європейських країн можуть оформити візу Д в найближчому державі, для цього їм не потрібно повертатися в свою країну. Швидше за все процес оформлення візи Д проходить в Естонії, Латвії та Литві, Молдові та Італії. Це займає від 1 до 5 днів.
Переваги:
● легко створити підстави, що дозволяють оформити візу. Цим займається юридична компанія. Все, що від Вас потрібно – тільки скан копія закордонного паспорта;
● іноземні громадяни в період дії візи Д можуть без обмежень виїжджати за межі України;
● можливість в подальшому оформити право на тимчасове проживання на підставі отриманої візи Д.
Недоліки:
● на період оформлення візи іноземець повинен покинути територію України;
● варіант з оформлення візи Д підходить не всім. Законодавством України не передбачено отримання візи типу Д громадянами Росії, Білорусії, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Узбекистану.
3. Подача документів на ПМП і продовження проживання
Цей варіант більше стосується жителів тих країн, які мають тісні зв’язки з Україною (Росії, Білорусії, Азербайджану, Вірменії, Грузії та Молдови). Для громадян цих країн легше підібрати підстави для оформлення ПМЖ.
Як це працює:
1. З’ясовуються підстави для ПМП (наявність близьких родичів в Україні, статусу “Закордонний українець” і т.д.).
2. Юристи компанії готують документи для отримання дозволу на імміграцію.
3. Після того, як документи на оформлення імміграції будуть прийняті міграційною службою, подається заява про продовження терміну перебування в Україні.
Багатьом ця процедура здається складною, але, як показує практика, наші юристи можуть зібрати весь необхідний пакет документів за 1 – 3 дні. Після цього, Ви гарантовано отримаєте можливість залишатися в Україні (не виїжджаючи).
Переваги:
● для отримання дозволу на імміграцію і продовження перебування не потрібно виїжджати за межі України;
● можливість отримання права на постійне проживання в Україні.
Недоліки:
● не можна виїжджати з України в період дії продовження;
● іноземний громадянин повинен мати місце проживання (заява власника квартири / будинку) і гарантії від приймаючої сторони (поручитель).
Продовження перебування в Україні іноземних громадян – складний процес. Сама процедура вимагає знань і досвіду. Довірте це завдання юристам компанії «Shablin & Kopchynska», які як ніхто інший знають всі тонкощі і нюанси міграційного права.
Щоб скористатися послугою, заповніть заявку або зателефонуйте нам за вказаними телефонами.

 

У Вас з'явилися запитання?

Давайте обговоримо. Обдумаємо. Зробимо!